måndag 16 augusti 2010


Verkar som att vi gillar vitt och blommigt i härliga färger hemma hos oss... I höstas gjorde vi om i sovrummet och valde en tapet från intrade. Jättehärlig tycker jag som älskar turkos. Sängen och spjälisen var träfärgade och bytte helt skepnad med lite vit färg. Så lätt det är att förändra istället för att köpa nytt!

Älsklingen har nu skurit till ett spegelglas till en fin gammal ram vi hade på vinden som ska pryda lilla toan uppe. Köket börjar också ta form...fler bilder snart!

Go kväll vänner och sov gott!

söndag 15 augusti 2010

Spis utan gas...



Älskingen och jag har pga min oro för gasspisen bestämt oss för att istället investera i ikeas varmluftsugn och micro samt en induktionshäll. Vet att det är många som tycker att jag är kocko, men jag får en klump i magen av tanken på läckande och expolsiv gas inomhus....
Medan snickarna har helg, görs andra projekt klara. Få se hur långt de kommer denna veckan? Längtar så efter ett kök!!! Just nu äter vi micromat dygnet runt...bjääääk.....
Vi har också funderat över garderobsalternativ till hallen. Älskar IKEAs hemnes klädskåp, men älsklingen är skeptisk. Tänk 2 sådana i våran hall. Det kallar jag förvaring! Vi får väl se...
Trevlig söndagkväll på er!

fredag 13 augusti 2010

Väggar och golv

Här är tapeten vi valt till köket. Kommer bli jättefin till den låga vit bröstpanelen i pärlspont. Tapeten är från Boråstapeters kollektion bohéme och känns superromantisk och lantlig a la Leila.


Vi har också bestämt oss för att luta och såpa golven här nere vita. (bild från coordmagazine) Kakel blir en vit fasad från Höganäs och klinkers runt vedspisen blir en grå Raggio di luna.
Arbetet i köket fortskrider och ikväll åker kärleken och jag till ikea för inköp av några köksstommar att komplettera köket med. Eftersom vi köpte köket begagnat på blocket så har vi ju fått skräddarsy efter det vi haft, vilket inte varit så lätt, men nu har vi äntligen enats om en bra lösning. Det enda som fortfarande känns osäkert är gasspisen. Jag gillar inte tanken med att ha en i huset medan kärleken älskar den där smegspisen....Ja ja vi får se var vi landar...
Idag börjar utmaningen med att vara ensam hemma med barnen då kärleken börjat jobba igen efter semestern. Nu ska jag njuta av hammarslag och kaffe!
Ha en härlig fredag och glöm inte fikat!
kram

onsdag 11 augusti 2010

Köket är rivet!

Lillan bygger och grejar lite...

Mellanvägg och stockväggen borta.

Nu var det rivet och tomt. Tänk vilken skillnad det blev i rymd och ljusinsläpp. Kommer bli superbra. Idag ska det murstocken putsas, spiskåpa börja byggas och det ska sättas gips i taket.
Ha en go da´!
Kram

tisdag 10 augusti 2010

Köket rivs...




Ja, så här roligt såg det gamla köket ut. Grönt är skönt...eller inte... Nu är hantverkarna här och brötar så det heter duga. Mellanväggarna åker ut och nu börjar man förstå hur stort, ljust och härligt det kommer att bli. Funderar just nu på vilka tapeter vi ska ha. Det blir nämligen pärlspont i köksdelen och tapet i matsalsdelen. (tror vi) Ska iväg idag och kolla in nya kollektionen Bohéme från Boråstapeter och intrades Country living. Kanske kan hitta nåt fint där?
Idag tror jag att jag och barnen får fly fältet eftersom Lillan gärna vill vara med och bygga :) Ska bli så kul att se ikväll vad som hänt...Uppdaterar med nya bilder senare!
Ha en härlig dag mina vänner
Kram

fredag 6 augusti 2010

Kaotisk nedräkning

Så här ser vårat nya kök ut. Det heter rustik och kommer från Alsikeköket (liksom bilden). Det kommer passa så otroligt bra i vårat hus då speglarna på skåpluckorna är samma som speglarna i våra dörrar och lister.

Även den fina SMEGspisen är efterlängtad med sin varmluftsugn. Vår gamla är helt kass och man vet aldrig vad som händer med det man lagar i ugnen eller hur lång tid det kommer att ta då det varierar från gång till gång...
Annars är det kaos härhemma just nu. Rum ska rensas och tömmas. Grejer packas, sorteras och bäras upp på vinden. Toaletter, handfat, färgburkar och verktyg överallt. Lilltoan är nu målad och toaletten installerades igår kväll. Nu ska jag bara fixa till ett par gamla konsoller innan handfatet kan komma upp och försöka fixa en fin hylla för förvaring där inne. Har en idé om att snygga till, måla och tapetsera den gamla. Vi får se...
Idag blir det till att försöka skapa nån slags ordning här i kaoset innan älsklingen sticker och spelar på em.
Superhärlig fredag på er vänner och unna er lite gotta. Det ska jag göra!
Kram

onsdag 4 augusti 2010

Kärlek och omsorg om hus och familj

I söndags firade jag och älsklingen att vi varit gifta ett år! Tänk vad fort tiden går...då var jag ju inte ens gravid och nu ligger det en liten lillebror och sover i min famn. De här bokstäverna hängde på pardörrarna i entrén på bröllopsdagen. Jag gjorde de genom att såga ut dem i mdf och sedan måla och slipa dem. Betydligt billigare än att köpa och roligare :) Nu står de i sovrummet som dekoration.

Här hemma fortsätter byggande och slitande. I helgen hade vi barnvakt och röjde på vinden och i källaren. Två jättelass till tippen och många lådor till second hand... Igår införskaffades två sprillans nya toaletter som ska bytas ut mot de gamla spruckna och ofräscha. Samtidigt rev älsklingen ut inredningen på lilltoan och har nu satt upp pärlspont på väggarna. Lilltoan har varit en sån där skämsgrej hemma hos oss. Tyvärr glömde jag ta en förebild å andra sidan vet jag inte om jag vill komma ihåg hur det såg ut innan. Ska bli skönt att få en fräsch toa att kunna gå på när man är på övervåningen. Vit, vit och vit ska den bli, Grått golv dock...

Är snart klar med lampetterna...det är fantastiskt med sprayfärg, nu vill jag gå loss på allt :)

Nej nu ska jag njuta lite av egentid när alla andra sover (inklusive lillebror) och kolla på förra veckans avsnitt av Ernst, som jag missade.

Kram på er